terez 2014.03.10. 14:26

Gangnam 2.

Szombaton a "Rodeo drive" divat-nagyvadjaitól búcsúzóban még ezt lőttem a környéken: 

Kingkong.jpg

Majd a hétvégi gangnami kaland befejezéseként ellátogattam Ázsia legnagyobb földalatti bevásárlóközpontjába, a COEX Mall-ba. Sajnálatos módon ez a hely is valami gigantikus méretű átalakítás alatt van, aminek következtében hosszú percekig lehet gyalogolni a föld alatt fehér gipszkartonnal kibélelt alagutakban, amik mögött valószínűleg a felújítás zajlik. A fehér járat maga viszont jellegzetesen ázsiai dizájn: padlója linóleum, s középen művirágokkal "beültetett" virágládák szegélyezik a hosszú menetelést.  

Szóval sajnos nem nagyon lett eredményes menekülésem a hideg elől a föld alá, mert nagyon kevés látnivaló maradt ezen a nevezetes helyen. Azért így is láthattam több száz négyzetméteres Samsung-kipakolást, ahol a legújabb Samsung kütyüket lehetett kipróbálni:

Coex Samsung.JPG

És egy nagy mozikomplexum is van, ami most is működik a föld alatt:

Coex mozi.JPG

Ezen kívül főleg az akvárium miatt érdemes még eljönni ide mostanában, mivel az a felújítás alatt is nyitva van, de magam nem vagyok a rabságban tartott állatok megtekintésének nagy rajongója, úgyhogy ehelyett a játékbolt kirakatát csodáltam meg a totálisan boldog és szabad plüssállatokkal:

Plussallatok.JPG

Összességében elmondhatom, hogy a hétvégi Gangnam-látogatás a szibériai idő és a nagy felújítási láz következtében kudarcba fulladt. A sok kudarcélmény után a felüdülést ismét a mindig meglepetésekkel szolgáló metró-rendszer adta. Ott mindig találni valami vicceset! Most például egy muzsikus malackát leltem az egyik állomás peronjának padján:

metro-malacka.jpg

Az aluljáróban pedig érdekes installációra bukkantam, melynek értelmezése okozott némi nehézséget. A szélenergia hasznosítása és a patakban történő mosás kapcsolata? Vagy egy új Samsung-mosógép szofisztikált reklámja: energiatakarékos és környezetkímélő?

kiallitas-metro.jpg

Hiába, a metró sosem okoz csalódást! Egyébként rögzítettem, hogy megmutathassam az ajtózáródásra figyelmeztető szöveget is, de sajnos eddig nem jöttem rá, hogy hogyan lehet (ha lehet egyáltalán) hangfile-t beilleszteni a blogba. Szóval egyelőre be kell érnetek azzal, hogy ideírom, mit hallottatok volna a felvételen: "csurimun thászumidá".  

Végül pedig, hogy a hideg miatt kudarcba fulladt hétvége beszámolója valami olyasmivel záruljon, ami ugyan hideg, viszont elképesztően gyönyörű, javaslom mindenkinek megtekintésre Korea nemzeti idolja, Kim Yuna kűrjét a téli olimpiáról



 

Címkék:mozi metró shopping Samsung Gangnam Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://terezainseoul.blog.hu/api/trackback/id/tr265851153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása